Мая Манолова: БСП ще победи ГЕРБ на евроизборите 18.03 | 08:21

Плевнелиев ще ощети друга партия, като даде един член повече на ЦИК на ГЕРБ, категорична е Манолова

От Теодора Кокаланова

"Лидерът ни Сергей Станишев има достойна позиция. Нормално е като председател на БСП да оглави листата. Излизаме на терена за да сме първи, нямам притеснение че БСП ще победи ГЕРБ на предстоящите еврозибори. Хипотеза да сме втори не приемам, играем за победа", обяви зам.-председателя на парламента Мая Манолова в Нова телевизия. 

Според нея ще има опит да се омаловажи публичната процедура на ЦИК и възможността граждански организации да участват в избора. "БСП удържа на думата си. 50% от издигнатите кандидатури са на граждански организации", отбеляза Манолова. Тя допълни, че социалистическата партия е издигнала ярко разпознаваеми лица, свързани с гражданския сектор. 

Манолова подчерта ясното си недоволство от това, че ГЕРБ от неясно защо 7 изчислени кандидата, издигна 1 кандидатура на гражданска организация. "Съжалявам, че другите не разпознаха лица в гражданските организации", уточни още тя. 

Депутатът от Коалиция за България подчерта, плюсовете при новата процедура за ибор на ЦИК. "За първи път членовете се избират пред очите на цялото общество, със изслушване и с представяне на техните биографии. За първи път граждански организации избират членове на ЦИК", коментира Мая Манолова.

Подкрепената лично от нея кандидатура на Цветозар Томов, издигната от ГЕРБ, тя коментира така "Цветозар Томов направи впечатляващо представяне, макар че има другии политически симпатии, аз нямам съмнение, че ще води честни избори, затова я подкрепям", категорична бе Манолова. 

Мая Манолова отбеляза нагласата си по повод избора на членовете на ЦИК от страна на президента - "Нужно е да изчисли лесна математическа задача, да пресметне членския състав". Тя потвърди, че интрига около избора му има. "Надявам се да не си позволи да наруши закона. Изборния кодекс е ясен как членовете трябва да бъдат разделени. Има опасност Плевнелиев да даде един член повече на ЦИК на ГЕРБ. По този начин ще ощети друга партия", категорична е Манолова. 

Водещи

Най-четени