Мая Манолова: Не ламтя за постове 26.05 | 18:50

„Картечница”, „Вампир”, „Острие” и „Сатана” са най-лошите прозвища по нейн адрес

От Кремена Бедерева

"Картечница”, "Вампир”, "Острие” и "Сатана” са най-лошите прозвища по адрес на Мая Манолова, депутат от "Коалиция за Балгария”. Това стана ясно от изказване на депутатът в студиото на "Всяка неделя”. По думите й обаче човек не трябва да бъде злопаметен.

Пред водещия Кевок Кеворкян тя намекна, че ще се откаже от политиката, ако ситуацията в страната не се промени.

"Ако ние не променим начина, по който живеят хората, и пенсионери, и младите, които са без работа, аз повече няма да имам очи да се върна и да се срещна с тези хора”, заяви Манолова.

Запитана дали не е слаб ход да поеме ролята на зам-председател на Народното събрание, тя отговори: "Аз не ламтя за постове. За мен е по-важно дали хората те харесват. Енергията ми идва от пълната убеденост, че съм права.

Със сигурност има по-добри оратори в парламента. Но аз защитавам справедлива кауза, в която вярвам на 100%. Като зам.-председател на НС ще се опитам да бъда безпристрастна и да прилагам правилата еднакво и за леви и за десни”, обясни още тя.

На въпрос дали се чувства уплашена от заплахите след скандала с бюлетините в Костинброд, Манолова отговори: "Никога няма да се съглася, че властта може да управлява държавата без правила”, и отказа да каже с какво са я заплашвали.

Мая Манолова от "Коалиция за България” обясни и как според нея може да се извърши една фалшификация на вота на гражданите.

"Гласува се с истинска бюлетина, но тя просто е напечатана извън тиража. С нея разполага политическата сила, която ще фалшифицира вота. Първи вариант, който съм наблюдавала – тези бюлетини се попълват с вота на дадената партия, слага се един печат отзад, защото и печати също имаше в излишък направени, а и се правят за пет минути. Избирателят получава бюлетина с един печат. Влиза вътре, комисията му дава друга подпечатана бюлетина.

Той се прави, че гласува в тъмната стаичка. Излиза, слагат му втори печат на бюлетината, която носи отвън. Излиза и си получава парите или се отчита, ако е заплашен по друг начин. Тук схемата работи на 100%. Много са купените избиратели. И много са хората, които са заплашени да гласуват”, заяви Манолова.

По думите й един от най-големите проблеми е страхът на хората да не загубят работата си, да не бъдат отписани от социалното подпомагане или да не им дадат дърва за огрев. Тя посочи още, че трябва да се промени Изборния кодекс.

 

Водещи

Най-четени