Меглена Кунева: Когато вярваш в нещо, вярваш докрай 25.05 | 21:09

Победител на европейските избори в България е ЕНП, коментира пък Светослав Малинов

От Теодора Кокаланова

Когато вярваш в нещо, вярваш докрай. Сподвижниците ни направиха чудеса и извадиха обществото от апатията. Така водачът на листата на Реформаторския блок Меглена Кунева коментира пред bTV резултатите от вота.

Ядосана съм, че останалите партии лепват петното на срама от купен вот върху България. Тя беше категорична, че Блокът е единствената политическа сила, която не е купила нито един глас.

Ние винаги сме били за мажоритарния избор и аз винаги съм го защитавала, коментира тя преференциалния вот.

Няма съмнение, че Реформаторският блок продължава заедно напред, каза още тя и подчерта, че преференцията е нещо, за което ДБГ и лично тя са се борили. За мен единството на Блока е най-важното, тепърва ще имаме още победи, добави Кунева.

На въпрос дали РБ ще иска предсрочни избори, Кунева отговори, че Блокът още от създаването си е обявил позицията си против управлението и няма основания да я променя. Колкото силно искахме предсрочни избори преди година, толкова силно го искаме и сега, подчерта Меглена Кунева.

Антиевропейските сили бяха съкрушително победени на тези избори и за българското правителство трябва да говорим в минало време, посочи лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Победител на европейските избори в България е ЕНП, социалистите загубиха, и то загубиха тежко. Това коментира пък евродепутатът и кандидат за следващ мандат от листата на Реформаторския блок Светослав Малинов на влизане в НДК.

Днес на европейските избори трябва да подходим с европейски критерии, отбеляза той. Реформаторският блок можеше и повече, но нека имаме самочувствие – това са първите ни избори, оставаме заедно, каза Малинов.

Водещи

Най-четени