Меглена Кунева: Кой друг, ако не Бойко за премиер 08.10 | 08:31

ГЕРБ нямали друга оферта, освен Борисов

От Цанка Донкова

"Кой друг виждате за премиер, има ли друго предложение". Това запита риторично Меглена Кунева в ефира на bTV, в отговор на въпрос кой ще е премиер.

Водещият на сутрешния блок Антон Хекимян я запита дали е вярно, че Реформаторският блок се разцепва. Кунева му отговори като попарена: "Не приемам подобно твърдение. Реформаторският блок трябва да излезе с позиция с пълен консенсус."

"В ГЕРБ има няколко дами, които са консенсусни фигури, които могат да бъдат премиери. ГЕРБ обаче няма друга оферта, освен Борисов", обясни позицията си лидерът на "България на гражданите". "Ще бъдем сила в Народното събрание", каза още Кунева.

"Ако мандатът стигне до Реформаторския блок, ние бихме могли да дадем своя алтернатива", заяви Кунева и допълни, че ще се стремят да излъчат премиер различен от настоящите.

 

Според нея обаче без правителство страната ни не може да продължи, тъй като нямаме бюджет. "Превръщаме се в президентска държава с две правителства назначени от държавния глава, но без да могат да вземат решение", коментира Кунева.

 

Водещи

Най-четени