Меглена Кунева обвини Иван Костов, че не отива в Брюксел 27.05 | 08:39

Вместо нея Светослав Малинов заминава в ЕП, но тя не се чувствала изместена

От Теодора Кокаланова

"Не се чувствам изместена, а абсолютно въвлечена в резултата от изборите. Реформаторският блок има своя депутат и г-н Малинов ще свърши своята работа в ЕП".

Така коментира Меглена Кунева преднината на Светослав Малинов от ДСБ, който заминава вместо нея в Европейския парламент, в студиото на bTV.

По думите на Кунева г-н Малинов е много харесван в своята партия и в това няма нищо лошо. "Освен това той получи и голяма подкрепа от г-н Иван Костов. Много се радвам, че аз успях да дам мандат, а не да взема място", оправда неуспеха си с бившия лидер на ДСБ Меглена Кунева.

Тя бе категорична, че единственият начин да почувства загуба е, ако Реформаторският блок не беше взел нито един мандат.

"Аз се надявам, че изборите за ЕП манифестират полезността да има преференциален вот. Когато си водач, трябва да мислиш първо за другите. Преференцията не е за партиите, а за хората", заяви тя.

По думите на Кунева българите са харесали преференциалното гласуване. "Истината е, че много хора, които гласуваха за мен с преференция, смятаха, че когато се пуска листата без преференция, се подкрепя водачът.

Имаше дъжд от обаждания от мои приятели с въпрос как така е станало, след като са пуснали бюлетина без преференция с идеята, че подкрепят водача", чуди се Кунева.

Водещи

Най-четени