Менда Стоянова: Да видим кои и колко са хората, искащи оставка 26.08 | 10:30

Блокадите по буквата на закона са законни, по буквата на морала – не, казва тя

От iNews.bg

Кои и колко души искат оставката на това правителството 5 месеца преди неговия нормален край. Кои са тези хора – искаме да ги видим и чуем.

Това каза пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова, в коментар за непрестанните вече 49 дни антиправителствени протести с искане за оставката на премиера Бойко Борисов, на правителството, на главния прокурор Иван Гешев и за честни избори, предаде БГНЕС.

За мен категорично блокадите на ключовите кръстовища по буквата на закона са законни, но по буквата на морала са незаконни. Не искаме да се случат провокации, затова не ги разчистваме, коментира още Стоянова.

Председателят на Комисията по бюджет и финанси говори за предложенията на ГЕРБ за нова Конституция.

Става въпрос за съдебната система, където могат да се допълнят и променят още много неща, с цел постигане на конституционна независимост на съдебната система. Има и няколко предложения, към които всички български граждани заявиха подкрепата си на референдума преди няколко години, каза Стоянова.

По нейните думи вчера при консултациите с отделните партии е било уточнено, че това, което е внесено до момента, е минимално, а смисълът е бил да се повдигне въпросът за ВНС и нова Конституция.

От ВМРО ясно изразиха своята принципна подкрепа за свикване на Велико народно събрание и подготовка за нова Конституция. Нормално е те също да имат някакви свои предложения, които да искат да бъдат включени, поясни Стоянова.

Тя допълни, че НФСБ също са заявили, че имат подобни предложения. Вероятно и другите групи, ако успеем да внесем предложението, също ще имат своите идеи. Тепърва предстоят разговорите по същество, заяви още Менда Стоянова. 

Най-четени