Менда Стоянова – разочарована от депутатите 22.02 | 13:27

Днешният парламентарен контрол бе прекратен, заради липса на кворум

От Ивелина Георгиева

Изключително съм разочарована от народните представители и това, което се случи днес. Така зам.-председателят на Народното събрание Менда Стоянова се оплака заради липсата на кворум на днешното пленарно заседание.

Тя обясни, че докато се е гласувал изборът на конституционен съдия и членове на Комисията за незаконно придобитото имущество залата е била пълна. Тогава реално са гласували над 150 депутати.

До липсата на кворум се е стигнало при преминаването на трета точка от дневния ред, в която се е гледал на второ четене Закона за чужденците.

Това принудило Стоянова да направи поименна проверка, в резултат, на която се оказало, че в залата има 150 депутати. 30 секунди след тази проверка при повторното гласуване на текста отново се оказа, че няма кворум, обяснява зам.-председателят на парламента, цитирана от Агенция "Фокус".

"Колегите от опозицията стояха в залата, гледаха ме и не гласуваха, независимо от моите приканвания. Изключително съм разочарована. Дадох 20 минути почивка и след това в залата отново нямаше кворум. Нямам друг ход, освен да прекратя заседанието”, продължи да се възмущава Стоянова.

Липсата на кворум провали заседанието на парламента днес. Дори след 20-минутна почивка депутатите не се върнаха в пленарна зала и регистрираните бяха само 67.

Следващото редовно заседание на парламента е насрочено за 27 февруари.

Водещи

Най-четени