Ментета за 2 млн. лв. хванаха по морските курорти 19.08 | 13:16

Стоките, имитиращи луксозни марки, са иззети от няколко магазина, в някои се е случвало и преди

От iNews.bg

Ментета на обща стойност около 2 млн. лв. са били хванати и иззети от магазини в морските ни курорти. Това е резултатът от няколкото акции от последните дни.

По инициатива на ГД "Национална полиция" на 17 август криминалисти на ОДМВР-Варна предприели проверки на три търговски обекта на територията на к.к. Златни пясъци.  От тях са иззети близо 250 флакона с парфюми, 400 чифта слънчеви очила,шапки, хавлии и шалове, чорапи, тениски, потници, дамски чанти и портмонета. Предлаганите стоки имитирали известни търговски марки, а стойността им възлизала на близо 500 000 лева. Единият от обектите не за първи път попадал в полезрението на полицията. При инспекция през миналия летен сезон от магазина отново били открити и иззети множество стоки-менте.

В същото време при съвместни проверки на "Национална полиция" и ОМДВР-Бургас, извършени няколко дни по-рано, униформените са иззели стоки-менте за около 1.5 млн. лв., носещи логото на защитени търговски марки без необходимото разрешение от притежателя им. В хода на действията били инспектирани пет обекта и прилежащи към тях складови помещения на територията на к.к. Слънчев бряг. Открити били около 7000 чифта маратонки и обувки. Образувани са общо шест досъдебни производства по чл. 172б от НК, а работата по случаите продължава.

Водещи

Най-четени