Местан: Борисов се държи като човек, който знае, че е загубил изборите 16.05 | 16:00

Трябва да излезе от своя собствен свят и да се пренесе в реалността

От Кремена Бедерева

Искането за касиране е признание преди всичко, че изборите са загубени. Това каза на пресконференция в централата на ДПС председателят на партията Лютви Местан.

ДПС и БСП излязоха с извънредни пресконференции, след като първо такава направи ГЕРБ.

От своя страна Лютви Местан уточни, че "не обявихме този брифинг предварително, защото е време да не се обръща толкова внимание на това, което казва г-н Бойко Борисов, но на тяхната пресконференция, понеже чухме, меко казано, странни неща, ще ви представя кратък коментар на ДПС".

Прави впечатление, че Борисов се държи като човек, който знае, че е загубил изборите, но му е трудно да го проумее, защото изпитва не просто страх, а панически ужас. ГЕРБ дойде на власт като алтернатива на БСП и ДПС. Този въпрос е изключително важен, защото в продължение на четири години той изграждаше образа си като алтернатива на БСП и ДПС.

ДПС бе боксова круша, предвид влеченията на Бойко Борисов. ГЕРБ спечелиха 117 мандата срещу само 77, общо на БСП и ДПС, т.е., имаха плюс 40 мандата. С други думи през 2009 г., като използва спортна терминология, той ни би, нали той така се изразява. Да, г-н Борисов, вие ни бихте.

Резултатите обаче от избори на 12 май 2013 г. изправят и вас, и нас пред една коренно различна картина. Онези, които бихте през 2009 г., сега имат 120 мандат срещу 97 на ГЕРБ.

Така че легитимността на един политически субект не е въпрос само коя политическа сила е първа, не се измерва само в количествени параметри, не зависи, че прибегнах до тях, за улеснение на г-н Борисов.

Той трябва да излезе от своя собствен свят и да се пренесе в реалността той има 23 по-малко мандата от тези, на които се яви като алтернатива преди 4 г., смята Местан.

Т.е., изборите на 12 май отрекоха управлението на г-н Бойко Борисов. Резултатите представят едно качествено обръщане на вота на суверена.

Борисов ни превърна в едно универсално зло, с което трябваше да се бори. Защото колкото е по-голямо злото, толкова по-голям е героят, който ще се пребори със злото.