Местан: Властта отстранява кадрите на ДПС до ниво счетоводител и горски 16.01 | 09:41

Той отново се обяви за предсрочни парламентарни избори

От Филипа Тодева

В пълна мяра се изпълнява желанието на националистите кадрите на ДПС да бъдат изтръгнати от властта. Те са стигнали до ниво счетоводители, обикновени горски. Националистите могат да празнуват- българската гора е етнически прочистена. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан, цитиран от "Нова телевизия".

Той критикува мнозинството, като заяви, че имат проблем с управленската си и реформаторска немощ.

"Ако не се разсече националпопулисткия възел, оплетен около врата на Бойко Борисов, предсрочните избори могат да се окажат необходимост до края на 2015г. Любопитно ми е как идеите на крайните националисти ще бъдат вплетени в общата програма на европейска България", изтъкна той, като поясни, че това не е нито закана, нито скрита ревност, а обективен анализ.

По негово мнение, настоящата формула на властта ще продължава да генерира вътрешна нестабилност, а това не е условие за провеждане на политика на реформи. Лидерът на ДПС обърна внимание, че всеки път, когато вотът на ДПС съвпадне с позиция на ГЕРБ, това поражда ревност и страхове в малките партньори.

"За мен е необяснима реакция. Не знам дали е ревност, или страхове, но на мен ми е последна грижа каква ще е реакцията на Радан Кънев или на другите партньори във властта", каза той.

Той посъветва партиите, ако искат да избегнат риска решенията да зависят от ДПС, да се разберат и покажат общата си управленска програма.

Водещи

Най-четени