Местан готов на разговори с Орешарски, БСП и останалите политически сили 29.05 | 14:40

Не е време за ултиматуми, време е за диалог, смята лидерът на ДПС

От iNews.bg

"Не е време за ултиматуми, време е за диалог. "Избори утре" е ултиматум, това не е езикът на диалога. Готов съм на разговори с премиера Пламен Орешарски, с лидерите на БСП и останалите основни политически сили, за да анализираме резултатите от изборите и да намерим най-разумните решения." Това заяви в ефира на БНР председателят на ДПС Лютви Местан.

По думите му би било безотговорно да се дават формули от лидерите на отделните политически сили за излизане от кризата преди да са проведени такива разговори.
"ДПС ще изгражда образа си на лоялен, предвидим, коректен партньор сега и занапред. Ако националният интерес налага да се обсъждат различни варианти, ние ще участваме в този разговор", заяви Местан.

На въпрос дали след освобождаването на поста на министъра на околната среда Искра Михайлова заради отиването й в Европарламента ДПС ще иска назначаване на лице от партията, Местан заяви, че няма претенции за разширяване на властовите си позиции. Според него по-важният въпрос е какво трябва да направи кабинетът, за да се върви към плавен преход на стабилизиране на политическите процеси в страната.

Вчера Лидерът на ДПС Лютви Местан обяви, че в ДПС са готови да водят разговори за нови избори, но без емоция и не в резултат на ултиматума, поставен от другите партии.

По-късно обаче, Местан изпрати писмо до медиите, в което посочи, че ДПС ще остане коректна и лоялна политическа сила.

Водещи

Най-четени