Местан дава Борисов на главния прокурор 05.03 | 15:37

Няма достъп до информацията, уличаваща Доган в атентат срещу експремиера

От Филипа Тодева

Лидерът на ДПС Лютви Местан е убеден, че премиерът в оставка Бойко Борисов е знаел, че няма да бъде осигурен достъп до материалите, уличаващи Ахмед Доган като поръчител на атентат срещу Борисов.

Местан подчерта, че още днес ще изпрати отговора, с който му се отказва достъп до информацията на главния прокурор. Според него писмото представлява доказателство, че Бойко Борисов е нарушил Закона за класифицирана информация.

"С връщането на мандата се поставя конституционна точка, която прекъсва мандата на кабинета "Борисов" и 41-то Народно събрание", заяви Местан. Той отправи към държавния глава искрените си пожелания да успее да се справи с предизвикателствата и ситуацията в тези трудни месеци.

От ДПС очакват нормализиране на политическата ситуация в страната, както и предсрочните избори да се проведат в спокойна среда. Въпреки това Местан предупреди: "Има потенциален риск политическият процес да влезе в един своеобразен сценарий на честа смяна на правителства".

От ДПС виждат своята роля в политическия процес и ще следват три безспорни ориентира – НАТО, ЕС и стабилност на валутния борд до влизането на страната в Еврозоната.

Президентът от своя страна подчерта, че първата задача, която трябва да бъде поставена пред следващото Народно събрание е приемането на "антимонополния закон" (бел.а. - Закона за енергетиката).

Най-четени