Местан даде отчет на Давутоглу за политическите процеси в България 01.04 | 13:55

И му прати поздрави от Бойко Борисов, а пък турският премиер върна пожелания

От iNews.bg

Обиколката на Лютви Местан и хората му в Турция завърши при Ахмет Давутоглу, на която лидерът на учредяващата се партия "ДОСТ" запознал премиера на съседната ни държава с политическите процеси в България.

От пресцентъра на "ДОСТ" не съобщиха кой знае какви подробности за същността на разговорите, но уточниха, че в правителствената резиденция "Чанкая" Месъан обяснявал поради какви причини е създал партията, както и че щял да работи за "развитието на България като реална натовска и истинска европейска държава”.

Едновременно с това Местан развивал тезата колко е необходимо стратегическо партньорство между България и Турция, за което неговата партия щяла да има своя принос.

"Освен приоритетите на новата политическа формация г-н Местан и министър-председателят Давутоглу обсъдиха и кризата с бежанците, както и други актуални геополитически проблеми. Беше подчертана ролята на Република Турция, която задържа на територията си 2.7 милиона бежанци, и въпреки че не е формален член на Европейския съюз, се грижи за сигурността на Евросъюза.

В края на срещата г-н Местан предаде на г-н Давутоглу поздравите от българския премиер г-н Бойко Борисов. Чрез българската делегация министър-председателят на Турция също изпрати на българския премиер своите пожелания. Той увери г-н Местан и членовете на делегацията, че за приятелска Турция отношенията с България, не само в рамките на НАТО, но и в областта на икономическите и културните взаимоотношения, са от приоритетно значение", информират от ДОСТ.

Водещи

Най-четени