Местан набърка Великден в изборите: Велики четвъртък е най-грозният ден! 28.04 | 15:55

Парламентът днес е заложник на фашистко престъпление

От iNews.bg

"Днешният Велики четвъртък е най-грозният ден в 26-годишната история на демократична България" – с тези думи председателят на ПП ДОСТ Лютви Местан се обърна към българския Парламент по повод на дебатите за Изборния кодекс и по–конкретно – на частта за отнемане правото на глас на българските граждани в чужбина, които ще могат да упражняват своя вот само в консулствата и посолствата.

"Демократичният Български парламент днес става заложник на едно откровено фашистко престъпление  и всички съучастници в това престъпление ще бъдат проявени, защото това е нарушение на Конституцията и на редица международни договори, в това число и на международния Пакт за гражданските и политическите права, с който България се е задължила, нарушение на принципа за всеобщото равно избирателно право", заяви от парламентарната трибуна Местан.

Председателят на ПП ДОСТ за пореден път заяви, че с това решение се дискриминират огромен брой български граждани, които живеят в Канада, САЩ, Турция и други държави, които не са членки на ЕС.

"Съвременната българска демокрация, съвременният български Парламент е заклещен от фашизма", заяви Лютви Местан и подчерта, че отговорност за последствията, след приемането на този скандален текст от Изборния кодекс, освен лидерите на парламентарните групи, трябва да понесе и министър–председателят Бойко Борисов.

"Целият този зор е заради новата политическа сила ДОСТ. Това се вижда и от официалния стенографски протокол  от заседанието с премиера Борисов", подчерта Лютви Местан. Той още веднъж заяви, че новата политическа сила ПП ДОСТ е "лоша новина за крайните националисти" и "много добра новина за натовска и европейска България".

Водещи

Най-четени