Местни избори у нас 22.04 | 10:00

Кмет избират в с. Коняво, с. Баланово и в Кнежа

От Кремена Бедерева

Частични местни избори за кмет се провеждат в с. Коняво, община Кюстендил и в с. Баланово, община Дупница.

Двама кандидати ще се борят за кметското място в дупнишкото село Баланово -Наталия Пръжкова, кандидатура на ПП ГЕРБ и Иван Анадолийски, издигнат от ПП "Лидер". Трима са кандидатите за кмет в кюстендилското с. Коняво - Венцислав Христов, издигнат от ПП "РЗС", Марияна Александрова - БСП и Даниела Божилова, издигната от Инициативен комитет.

В село Коняво, община Кюстендил е разкрита една секция за гласуване, а общият брой на избирателите е 710. В село Баланово, община Дупница броят на гласоподавателите е 325 души.

Изборът на кмет на община Кнежа започна навреме и протича в спокойна обстановка. Това съобщи за БТА председателят на общинската избирателна комисия Тереза Павловска.

До момента в комисията няма постъпили жалби и сигнали за нарушения. Точно в 6.00 ч. са започнали работа всичките 18 секционни избирателни секции, едната от които е подвижна и ще посети по домовете 13 трудно подвижни граждани.

Само един от членовете на секционните комисии не се е явил и е бил заменен с друг. Общо 12 553-ма жители на общината имат право на вот. Те избират между трима кандидати за поста.

Най-четени