Местят ранените полицаи в Лясковец 14.03 | 13:44

Обстановката в града се нормализира, посочи кметът на Лясковец

От Цанка Донкова

Ранените полицаи при трагичния случай в Лясковец ще бъдат транспортирани. От великотърновската болница чрез носилки те са качени в три линейки, съобщава в. "24 часа".

Вероятно пострадалите ще бъдат откарат до летището в Горна Оряховица, където се очаква да кацне самолет с екип на ВМА. В самолета летят лекари реаниматори.

Състоянието на двама от ранените полицаи е доста тежко, ръката на единия е почти откъсната.

Вътрешният министър Цветлин Йовчев каза в парламента, че ранените се нуждаят от специализирана хирургична помощ.

Кметът на Лясковец Ивелина Гецова посочи, че обстановката в града се е нормализирала, след ареста на Петко Петков, съобщава агенция "Фокус”.

"Тя не е била по-неспокойна, защото районът беше отцепен, гражданите бяха евакуирани, изведени от мястото на събитието. Мъжът, който се беше барикадирал, е откаран в болницата, защото е бил ранен при ареста. Органите на полицията се оттеглят”, допълни тя.

Гецова посочи, че по непотвърдена информация, Петков е настанен в болницата във Велико Търново. За майката на Петков, Гецова обясни:

"Доколкото знам, тя е била изведена от жилището, където са се били барикадирали. В сградата на общината са се събрали екипът и кризисният щаб, очакваме органите на реда и прокуратурата да приключат с работата си, за да можем да задействаме съвместна процедура по отношение на хората, които бяха заложници в кооперацията. Имам информация, че са осигурени психолози за работа с тях, както и по отношение на неговата майка. Работата по инцидента не е свършила, независимо от това, че я прекратиха като полицейска акция със задържането на този мъж. Сега остава работата на институциите”.

Гецова обясни, че денят е бил обявен за неучебен и след съгласуване с регионалния инспекторат по образование.

"Ако в понеделник нямаме категорична сигурност за провеждането на нормален, учебен ден, може да се помисли за още един неприсъствен”, посочи още Гецова. По думите ѝ, учениците от училището нямат нужда от консултации с психолози, защото почти нищо не са разбрали за инцидента, освен от информацията с медиите.

"Рано сутринта разпуснахме учебния процес и предотвратихме идването на децата към района на училището. Заповедта ми беше издадена още в 6 сутринта”.

Вече е възстановено газоподаването към спрените абонати в Лясковец.

Водещи

Най-четени