Миков: Държавата разпределя големите порции в лицето на премиера 19.04 | 10:40

Борисов води кризисен пиар, смята червеният лидер

От iNews.bg

управляващите, че държавата е в някаква степен стабилна и че държавата е социална. Няма как да твърдим, че нещата са добре, след като пенсионната възраст се увеличава на 68 години и повечето хора едва ли ще стигнат до нея." Това каза в сутрешния блок на БиТиВи лидерът на БСП Михаил Миков в коментар на вчерашното интервю на премиера за телевизията.

Миков заяви, че темите, коментирани от Борисов, са били не пример за уверено управление на страната, а по-скоро кризисен пиар: "Министър-председателят води кризисен пиар. Големият въпрос е накъде отива България, а не дали си отива Делян Пеевски. Държавата разпределя големите порции в лицето на премиера. Спирането на държавните поръчки е страх, че те няма да могат да бъдат изплатени, защото няма средства. Икономиката не работи и за това няма доходи за хората", категоричен бе той.

И уточни, че взетите пари от Европа не са донесли увеличение на БВП, както би следвало.  Председателят на БСП осъди и държавни дълг, възлизащ на 16 млрд. лева. И направи съпоставка с Румъния, като уточни, че северната ни съседка е подобрила икономиката си след вземането на кредит от Европа.

Червеният лидер обвини още правителството,  че прокарва политика на асоциалност, трудът в страната умира, хората в предпенсионна възраст трябва да се борят с безработицата, а пенсионната реформа не помага по никакъв начин.

Той коментира и ситуацията по границата ни: "Щом армията отиде на границата, значи системата не работи". По думите му оградата по българо-турската граница е типичен пример за липса на  прозрачност при обществените поръчки, като резултати няма, а се харчат много държавни пари.

 

 "Самият факт, че армията беше мобилизирана, показва, че МВР не се справи с бежанската криза. В същото време правителството се опитва силно да демотивира служителите в силовото министерство. Да съкращаваш МВР, когато тероризмът се превръща в основа заплаха, е безумие", убеден е лидерът на столетницата.

Водещи

Най-четени