Миков: По-скъпи винетки за поддръжка на магистралите. Нали са в гаранция? 11.11 | 19:33

Пътищата, които плащаме прескъпо по време на строителството, сега ще ни излизат прескъпо за поддръжка,пише лидерът на БСП във Facebook

От iNews.bg

Лидерът на БСП Михаил Миков се изказа остро по повод решението на правителството да увеличи цената на винетките. В профила си във Facebook той разкритикува управляващите за вдигането на цената на стикерите. И директно ги обвини, че искат да събират пари от гражданите за нещо, което трябва да плаща друг.

"Днес, някак си между другото, се прокрадна информацията, че след месец и половина цената за винетките ще се увеличи до 97 лв. Защото била нужна поддръжка за магистралите, а нямало пари”, пише Миков. Според него това провокира въпроси: нали правителството взе заем от 16 млрд., а за следващата сякаш готви и нов, не е ли малко необичайно чисто нови магистрали, които по закон имат 5 години гаранция, да бъдат ремонтно обслужвани за сметка на хората.

По думите на лидера на БСП увеличението на цената на винетката с аргумента "нужни са пари за поддръжка" означава, че или Борисов лъже, че е строител на всички магистрали у нас, или че прибързаното рязане на ленти на недостроени магистрали през цялото време е било само за негова радост, но за сметка на хората.

Миков подчертава, че това е един видим резултат на дясната политика на това правителство: Магистралите, които плащаме скъпо и прескъпо по време на строителството им, сега ще ни излизат скъпо и прескъпо за поддръжка. "Но ако Борисов реши поне веднъж да пита Вас - Вие искате ли да плащате толкова скъпо за дейности, които по закон са за сметка на строителя на магистралата?”, пита Миков.

Водещи

Най-четени