Минеков даде кратък срок на ГЕРБ да напуснат офиса си в НДК, от партията го нарекоха "цирков артист" 10.12 | 11:39

"Партия ГЕРБ е променила закона, така че да им е удобен и да не плащат наем. Има много удобни места, пълно е с празни офиси на ГЕРБ", каза министърът на културата

От iNews.bg

Предлагам да се изместят от тези 2 етажа ГЕРБ. Правни основания има. Нека да освободят етажа. Давам им кратък пост. Това каза служебният министър на културата проф. Минеков, който връчи писмо на ГЕРБ, за да освободят офисите от централата си в НДК. Той поясни, че писмото е молба.

"Партия ГЕРБ е променила закона, така че да им е удобен и да не плащат наем. Има много удобни места, пълно е с празни офиси на ГЕРБ", каза Минеков.

Не може да изгоните ГЕРБ от политическия живот. Това отговори Томислав Дончев от ГЕРБ, след като министърът на културата Велислав Минеков връчи писмо за напускане на сградата. 

Росен Желязков цитира Закона за политическите партии, като заяви, че ГЕРБ не е по-различна от БСП и другите партии, които получават от държавата административни помещения.

"Ясно е, че 16 и 17 етаж от 14 години са офисите на партия ГЕРБ. Те никога не са били предмет на спор. Това е удостоверено от цялата комуникация с областната управа", уточни той.

"В момента, в който очакваме да имаме редовно правителство, това са зрелища, в които няма хляб", каза още Желязков и добави, че писмото е оставено на портиера, но те нямат никакви основания, за да напуснат централата си.

"Минеков е еманация на овластената арогантност и простащина, която се мотивира от президентството. Това е опит за отмъщение", коментира Даниел Митов.

Митов допълни, че Минеков е цирков арист.

Водещи

Най-четени