Министрите обсъждат мерките за сигурност при автобусните превози 10.10 | 08:54

Ще бъде коментирано отпускането на средства за лечение на Рангел Вълчанов

От Елена Кирилова

Правителството ще обсъди днес (10 октомври) предлагането на промени в Закона за автомобилните превози, които целят въвеждането на мерки за по-голяма сигурност при автобусните превози, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. Ще бъде обърнато внимание и на започването на нова процедура за търсене и проучване на природен газ в Черно море.

На днешното заседание Министерски съвет ще разисква и възможността за отпускането на средства за спешно лечение на режисьора Рангел Вълчанов, който е с влошено здраве.

Министърът на икономиката, енергетика и туризма ще предложи за обсъждане споразумението за икономическо сътрудничество между българското правителство и Съвета на министрите на Албания.

Предстои и разискването на откриването на конкурсна процедура за издаване на разрешение за търсене и проучване на нефт и природен газ в "Блок 1-22 Терес”.

В дневния ред на Министерски съвет е включено и коментирането на даването на статут на университетска болница на три лечебни заведения.

По желание на министъра на здравеопазването Десислава Атанасова ще бъде обсъден и проект на постановление за изменението и допълнението на тарифата за таксите, които се събират от органите на държавния здравен контрол и националните центрове по проблемите на общественото здраве по Закона за здравето.

Водещи

Най-четени