Министрите ще приемат план-сметка за разходите на изборите 10.04 | 07:05

Икономическият министър ще внесе доклад за изпълнението на плана за намаляване на административната тежест с 20 на сто

От Ивелина Георгиева

Проект на постановление за изменение и допълнение на постановление на Министерски съвет от 8 март 2013 г. за приемане на план-сметка за разходите по подготовката и провеждането на изборите за народни представители на 12 май 2013 г ще обсъждат служебните министри на днешното правителствено заседание.

Служебните министри ще приемат промени в състава на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт по предложение на вицепремиера и социален министър.

Вътрешният министър ще предложи на колегите си проект на решение за определяне на водещо ведомство за разработване на националните многогодишни програми по фонд"Вътрешна сигурност" и Фонд "Убежище и миграция".

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма ще внесе доклад относно отчет към 31 декември 2012 г. за изпълнението на плана за действие за постигане на националната цел за намаляване на административната тежест с 20 на сто до края на 2012 г.

Проект на постановление за изпълнението на държавния бюджет за 2013 г и за предоставяне на средствата по бюджета на Националната служба за охрана за електронни съобщителни услуги ще предложи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Той ще внесе още и проект на постановление за изменение и допълнение на наредбата за таксите за използване на летищата за обществено ползване и за аеронавигационно обслужване.

Министрите ще разгледат още и предложението на премиера и министър на външните работи за откриване на българско консулство в Южна Африка, както и назначаването на Борис Василев за почетен консул в африканската страна със седалище Кейптаун.

Министър-председателят ще внесе и доклад относно резултатите от редовното заседание на Съвета на Европейския съюз, проведено на 11 март 2013 г.в Брюксел.

Представителите на служебния кабинет ще обсъдят и проект на постановление за отмяна на нормативни актове на Министерския съвет по предложение на вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството.

Веднага след Министерския съвет ще се проведе второто заседание на Изборния борд към министър-председателя и министър на външните работи Марин Райков.

Водещи

Най-четени