Министър Вучков за катаджията, взел подкуп: Подобни прояви са ежедневие 18.11 | 13:55

Според него тези "законни" действия не са тайна за никого

От Теодора Кокаланова

Едва ли е тайна, че подобни прояви са ежедневие. Така министърът на вътрешните работи Веселин Вучков коментира видеоклип в социалните мрежи, на който се вижда как пътен полицай от София взема подкуп от водач на лек автомобил. 

Според Вучков е необходима система за антикорупционна политика. Министърът се срещна с генералния директор на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) Джовани Кеслер. 

От своя страна той заяви, че са нужни някои реформи по отношение на ангажиментите, които България е поела. Веселин Вучков уточни, че конкретни параметри в тази насока не са били обсъждани, но Кеслер посъветвал България да прочете внимателно онова, което ще пише в доклада на Европейската комисия в края на януари.

"В него се очаква оценка за работа на спецсъда и на спецпрокуратурата, както и на звеното за борба с корупцията (БОРКОР)", допълни министърът. Двамата с Кеслер не са обсъждали конкретни дела и цифри, стана ясно след срещата, предаде БТА. "Българското звено за защита на финансовите интереси на Европейския съюз - АФКОС остава в МВР, независимо от обсъжданите реформи в министерството", посочи Вучков.

Във видеото се вижда как полицай проверява документите на шофьор, но след като му връща личната карта и шофьорската книжка, ръката му остава да виси вътре в колата през отворения прозорец. Шофьорът подава банкнота, а униформеният я смачква и прибира.

В Закона за МВР, при наличието на данни за извършено дисциплинарно нарушение, е предвидено и най-тежко наказание "уволнение".

Водещи

Най-четени