Министър Илиев: Време е безопасността на пътя да е важна за държавата 29.06 | 16:47

„Правилата и законите не са направени, за да ни е неудобно, а за да се осигури нашата безопасност. Апелирам всеки човек да си поставя предпазен колан не само на предните, но и на задните седалки", каза министърът на младежта и спорта

От iNews.bg

Безопасността на движението по пътищата е кауза за цялото общество и е време да се постави сред водещите приоритети на държавата. Това заяви министърът на младежта и спорта Димитър Илиев по време на връчването на първите годишни награди "Регионални и местни инициативи в подкрепа на безопасността на движението". 

По думите на министъра има сериозен проблем в отношението на българското общество по въпроса с безопасността на движението по пътищата. Илиев бе категоричен, че решаването му е свързано със спазването на правилата и личната отговорност.

"Правилата и законите не са направени, за да ни е неудобно, а за да се осигури нашата безопасност. Апелирам всеки човек да си поставя предпазен колан не само на предните, но и на задните седалки, за което да има и последващ контрол", каза Илиев.

Министърът на младежта и спорта подчерта, че трябва много ясно да се разграничат пътнотранспортните произшествия от криминалните деяния.

Водещи

Най-четени