Министър Найденов се гордее с българската армия 17.07 | 14:53

Българският войник е образец на безупречност и дисциплина, смята той

От Теодора Кокаланова

Българският войник още веднъж доказа пред нашите партньори, че е образец на безупречност, професионализъм и дисциплина и винаги е там, където е необходим. Вие се завърнахте в Родината достойно изпълнили своя дълг.

Това заяви министърът на отбраната Ангел Найденов в Ямбол на тържествен ритуал по  посрещане на военнослужещите от 26-ия контингент от Българската армия в Афганистан.

Найденов посочи, че българските военни са участвали в шестмесечна мисия на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан като охрана на летище Кандахар. Контингентът наброява 420 души. По време на мисията военнослужещите са дали повече от 26 000 денонощни дежурства в различни обекти на международните сили. 

Действали са като сили за бързо реагиране, контролирали са пътища, а медицинският екип е оказвал помощ на местното население. Министър Найденов и вицеадмирал Николов връчиха награди на отличили се с добрата си служба офицери, сержанти и войници от военния контингент. 

В посрещането участваха началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, началник-щаба на съвместното командване на Международните сили бригаден генерал Стефан Петров и областният управител на Ямбол Николай Пенев, предаде БТА.

Водещи

Най-четени