Министър Пеканов участва в "Пощенска кутия за приказки" в Созопол 16.08 | 14:00

Младият политик и експерт в служебния кабинет на Радев разказа и каква е била първата му работа

От iNews.bg

Зам.-министър председателят, който е с ресор усвояване на средствата от Европа - Атанас Пеканов, снощи слушаше мръсни вицове и истории насред Созопол. Младият политик и експерт в служебния кабинет на Радев дори бе участник в придобилата в последните години широка популярност "Пощенска кутия за приказки". Пеканов рaзказа във Фейсбук и каква е била първата му работа.

Публикуваме целия му пост без редакторска намеса:

Щастлив съм, че имах възможност да се обърна лично към младите хора в Созопол и да си припомня моите лични преживявания и емоции, свързани с първата ми работа. Важно е да се знае, че в началото винаги е трудно и се питаш: "Тук ли ми е мястото? Не познавам никого... нямаше ли по-лесни варианти?". Почти всички млади хора, изправени пред нови и непознати предизвикателства, имат подобни колебания и си задават такива въпроси в търсене на развитие и реализация на ново място, с нови хора. Спомних си моите първи години в университета във Виена и деня, в който осъзнах, че трябва да потърся някаква работа, която да ми даде още по-добра база за развитие. Почти на шега реших да кандидатствам за една длъжност като представител на студентите във факултета по икономика - работа, свързана с организация на събития, координация на желанията на студентите с професорите, конференции, срещи с институциите и комуникация с тях. Кандидатствах без особени надежди и не очаквах да изберат точно мен. Но изненадващо получих покана за интервю, което трябваше да проведа на метри от Амфитеатъра в Созопол, където се намирах тогава. Казах си, че трябва да опитам и макар да не очаквах да ми предложат работата, след около седмица се случи точно това - получих я. В началото бях неуверен, срамежлив, изпълнен със съмнения. Но постепенно нещата започват да се получават по-добре и да трупаш самочувствие, да се развиваш, да доказваш на себе си и на околните, че можеш да се справиш. Това преживяване ми даде тласък и изгради в мен увереност, че ако човек преодолее първоначалния си страх, той може да постигне успех навсякъде.
Впечатлен съм от разказите на младите хора, които са част от кампанията на Посоката избираш ти и съм много щастлив, че подобни събития дават ясна представа и насока в какво трябва да инвестираме европейските средства - в най-нашия най-голям ресурс: хората. Особено е важно да помагаме на младите хора да знаят, че всяко начало е трудно и всеки започва от някъде, но трябва да правиш необходимото, за да се развиваш. Макар и по-късно, отколкото обикновено ти се иска, успехът ще дойде. Истината е, че моментите, в които не си успял, най-много допринасят за твоя път напред. Трябва да пазим своята увереност, да предоставяме повече възможности на младите хора да се развиват и да им даваме куража, че след всеки неуспех идва успех. След всяка малка стъпка идва по-голяма и само така, заедно, можем да градим по-добра и проспериращата държава.
Поздравявам екипа на Министерство на труда и социалната политика и управляващия орган на Програма "Развитие на човешките ресурси" за прекрасната кампания #ПърваРабота.

Водещи

Най-четени