Министърът на транспорта махна шефа на БДЖ 16.12 | 16:00

Мотивите са свързани с лошото мениджърско управление, касаещо ръководенето на експлоатационната дейност на дружеството

От iNews.bg

След заповед на новия министър на транспорта и съобщенията Николай Събев от Продължаваме промяната се проведе извънредно заседание на Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ" ЕАД. На него се взе решение за освобождаване от длъжност на Любен Нанов, досегашен управител на "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД. Мотивите са свързани с лошото мениджърско управление, касаещо ръководенето на експлоатационната дейност на дружеството. Това информират от пресцентъра на ведомството.

Констатираните нарушения в изпълнението на ремонтните програми на мотрисите и вагоните допринасят за влошаване на предоставяната услуга, което не е в защита на обществения интерес.

"БДЖ - Пътнически превози", като единствен жп превозвач, изпълняващ социална функция, трябва да бъде оздравено по най-конструктивния начин, за да могат ползвателите да пътуват бързо, комфортно и при спазено разписание на влаковете. Длъжността управител на "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД за срок до провеждане на конкурс за избор на нов управител ще заеме Константин Азов, съобщават от министерството. 

Novinite.bg припомня, че още в първите си минути като министър на транспорта Николай Събев даде заявка за големи промени в БДЖ. Сред тях са драстично увеличаване на скоростта, с която се движат мотрисите, модернизация на цялата система и привеждането й в адекватен вид, за да се увеличи използването й от гражданите в страната. Събев, който е бивш шеф на спедиторската фирма "Еконт", е в час със случващото се в сферата на траспорта и не е изненада, че веднага се впуска в действия, които да спомогнат подобряването й.

Водещи

Най-четени