Минчо Празников: Не мога да живея без времето 23.01 | 09:25

Метеорологът не спира да прави прогнози дори и през нощта

От Цанка Донкова

"Аз все още работя. Моят ден не се различава от този на останалите трудещи се." Това сподели емблематичният метеоролог Минчо Празников в ефира на БНТ.

Той сподели, че денят му е много динамичен и че не може да не мисли за времето. Именно заради това той продължава да прави прогнози.

Метеорологът разказа, че обича разходките. Покрай домашния любимец, който е имал преди време, е излизал по-често, особено вечер. "Чувствам все още липсата му. Преди се разхождах с кучето и приятели. Приятно беше, но всяко нещо има край", уточни синоптикът.

Празников сподели, че често пропуска закуската, но кафето е нещото, с което винаги започва деня. То задължително присъства на масата му сутрин.

В ежедневието на синоптика постоянно присъстват любопитни случки от заинтересовани граждани, които го спират на улицата, за да го питат за времето. Празников разказва и една история отпреди 10 години. Тогава един мъж го е гонил на улицата, за да го пита за прогнозата му след три месеца.

"Той поиска да му кажа какво ще е времето през втората половина на септември на Южното Черноморие. Това никой не може да му каже. Не всички хора имат ясна представа как се правят прогнозите. Някои мислят, че са като разписанието на влака. През нощта ставам по два-три пъти, за да видя какво е времето. Целият ми живот е минал в тази сфера", разказва още знаменитият метеоролог.

Водещи

Най-четени