Миньорски протест в София 24.04 | 09:10

Заради демонстрацията ще има промени в движението в центъра

От iNews.bg

Миньорски протест в София. Работници и служители от "Мини Марица-изток" ще проведат протестен поход за спасяване на въгледобива в България, съобщиха от КТ "Подкрепа", които, заедно с КНСБ, подкрепят проявата на недоволство. Протестиращите миньори ще настояват да се увеличи поне с 15% цената на добиваните въглища, за да могат мините да бъдат финансово и технически осигурени.

Шествието започва в 12:30 ч. от пл. "Ал. Батенберг" и е с маршрут: Министерски съвет по бул. "Дондуков", покрай сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране, по ул. "Веслец" до Министерство на енергетиката, където ще бъде връчена протестна декларация.

Темата за увеличаването на цената на въглищата беше обсъдена в петък с енергийния министър Теменужка Петкова в присъствието на президентите на двата синдиката КНСБ и КТ "Подкрепа" Пламен Димитров и Димитър Манолов. След това Петкова обясни, че ще има поскъпване на тока за бита, ако увеличението на цената на въглищата стане факт.

Във връзка с протестното шествие от 8:00 часа до приключване на мероприятието се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства на паркинга на пл. "Кн. Александър I" без да се засягат местата в

режим на "служебен абонамент", съобщиха от Столична община.

Водещи

Най-четени