Мирен протест пред мола във Варна, в който беше убит човек 22.03 | 14:08

Нова фирма поема охраната на търговския център

От Беатрис Николoва

Мирен протест ще се състои срещу насилието пред варненския мол, в който беше убит човек. Тежкото престъпление предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи.

Мирният протест пред мола се организира във Facebook. Призивът е всички, които ще участват в него, да бъдат облечен със стари и износени дрехи.

Хората са провокирани от факта, че при първоначалната информация за смъртта на Нягол беше съобщено, че е клошар.

Припомняме ви, че на 14 март 52-годишният Нягол Петров беше нападнат и пребит до смърт от охранители във Варненския мол. Варненският окръжен съд наложи мярка постоянен арест за тримата охранители - Ангел Николов (24г.), Красимир Димитров (22г.) и Цветан Маринов (19 г.). Тримата охранители са обвинени за убийство при съучастие, извършено по хулигански подбуди, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.

Участниците в днешният флаш моб ще се съберат и на 24 март пред Апелативния съд във Варна, когато се очаква арестуваните охранители да обжалват постоянната си мярка "задържане под стража".

Вчера (21.03) стана ясно, че ще има радикални промени в организацията на сигурността прави търговският център. Всеки служител на мола ще премине през специална проверка, която да установи дали е опасен и застрашава посетители и наематели.

Беше прекратен и договорът на фирмата "Джи Ем Секюрити", чиито служители извършиха фаталната саморазправа, съобщиха от търговския център.

 

 

Водещи

Най-четени