Мислите си, че сте се спасили от ада на Лъвов мост? 07.08 | 12:16

Да, ама не - обърнаха тапата

От Теодора Кокаланова

Тапата на един от най-натоварените пътни участъци в София - Лъвов мост, вече ще е с друга посока. Причината за новото задръстване е, че се забранява влизането на коли по южното плато на бул. "Сливница" в отсечката от бул. "Христо Ботев" до ул. "Г.С. Раковски". Така автомобилите ще се редят на опашка в посока Сточна гара - в северния тунел. Коли, които са към жк. "Люлин" пък ще висят в задръстване по северния локал на бул. "Сливница".

Ремонтът ще трае до 14 септември, уточниха от Столична община. Автобусите също ще са с ново разписание. Линиите 78, 213, 305, 404 и 413 в посока Централна гара ще се движат от площад "Сточна гара" по северния локал на бул. "Сливница", надясно по бул. "Христо Ботев" до Централна гара и обратно по бул. "Мария Луиза", ул. "Козлодуй", ул. "Константин Стоилов" и по маршрута си, съобщава в. "Монитор".

Промяна в движението ще има и при тролеите. Линия № 6 ще минава от бул. "Сливница" през ул. "Д. Петков", ул. "Подполковник Калитин", надлез  "Надежда", бул. "Княгиня Мария Луиза", ул. "Опълченска", бул. "Сливница" и по маршрута си до "Люлин" 3.

Маршрутът на тролей 7 ще бъде от бул. "Сливница" по ул. "Опълченска", НДК-тунел, бул. "Патриарх Евтимий", "Ген. Скобелев", ул. "Опълченска", наляво по бул. "Сливница" и по маршрута си до "Люлин" 3.

Трамвай 12 пък ще се движи от Централна жп гара по бул. "Христо Ботев", пл. "Македония", ул. "Алабин", ул. "Граф Игнатиев", а трамвайна линия 18 от ул. "Козлодуй" към Централна гара по бул. "Христо Ботев", пл. "Македония", ул. "Алабин" и ул. "Граф Игнатиев".

Водещи

Най-четени