Митинг пред президентството подкрепя католическия свещеник в Белене 12.03 | 11:34

Хората ще настояват и президента да защити Паоло Кортези с обръщение към нацията

От iNews.bg

Митинг в подкрепа на католическия свещеник Паоло Кортези, който прие семейство бежанци от Сирия, което предизвика обществено недоволство и в крайна сметка бе отзован от Католическата църква, ще се проведе днес в София. Мястото е пред президентството, а началото на демонстрацията е обявена за 12:00 ч.

Организатор на протеста в Движение Обществен натиск. Поканата се разпространява чрез страницата на организацията във Facebook. До момента там 165 души са обявили, че ще се присъединят към протеста, а двойно повече – че го подкрепят.

"От България си тръгва един достоен духовник. Това е лош знак, тежък шамар за страната ни. Оказва се, че след 45 години комунизъм и 27 години преход сме се изродили – загубили сме пословичните добродетели като толерантност, гостоприемство, състрадание, съпричастност с ближния и днес вече не правим разлика между "добро" и "лошо". Призоваваме всички граждани, които истински обичат България и желаят тя да върви заедно с другите европейски народи и държави, така както искаше Апостола на свободата Васил Левски, да дойдат пред Президентството на 12 март /неделя/ в 12 часа на обяд", пишат организаторите. Те призовават и президента Румен Радев да се обърне към нацията, също да подкрепи отец Кортези и "да осъди проявите на нацизъм и ксенофобия като използва цялата си дадена от Конституцията власт, за да пресече противозаконните действия на кметове и общински съветници из страната".

Водещи

Най-четени