Митничари откриха амфетамини и екстази за 37 000 лева 23.04 | 12:46

Каналът за наркотици е бил разбит в Русе

От Лазар Тодоров

Митничари от Русе в съвместна операция със служители на ДАНС са разбили канал за синтетични наркотици от Холандия към България. Операцията е била осъществена през почивните дни.

При опит да бъдат внесени в страната на ГКПП "Дунав мост" са заловени 1,239 кг "екстази".

Трима българи - двама мъже и жена, пристигнали на трасе "вход" около 8:15 часа на 19 април с лек автомобил KIA с холандски регистрационен номер. Колата, шофирана от 50-годишния Д.К., била насочена към помещението за щателна митническа проверка.

При огледа на личните багажи на пътниците е открита червена найлонова чанта, в която имало обемист пакет с оранжево-кафеникави хапчета с формата на сърце. При полевия наркотест таблетките реагирали положително на метамфетамин. В хода на проверката в предния джоб на текстилна раница, собственост на шофьора Д.К., било намерено и найлоново пликче, в което имало още шест таблетки синтетична дрога. Д.К. е задържан в русенския арест.

Съпричастността и на другите двама пътници към пресечения наркоканал е доказана. Приблизителната стойност на заловеният наркотик е около 37 000 лева, уточниха от митницата.

Водещи

Най-четени