Митничарите ще се возят на нови автобуси 22.12 | 12:29

Транспортните средства за отдалечените ГКПП-та са купени за 1 млн. лева

От iNews.bg

От 2018 г. Агенция "Митници" ще подсигури на митническите служители служебен транспорт до отдалечените гранично-пропускателни пунктове с нови пътнически превозни средства. С тази цел със средства от бюджета на Агенцията са закупени  7 автобуса (19+1 места) и 6 пътнически микробуса (8+1 места) на стойност около един милион лева. Превозните средства ще запълнят остарелия транспортен парк  на митниците, който не е обновяван с пътнически превозни средства от повече от десет години.

Транспортните средства, които са доставени като резултат от открита процедура по ЗОП,  са подбрани в зависимост от броя служители в смяна и особеностите на маршрута през различните сезони.  Те ще обслужват служебни маршрути като София- ГКПП Калотина, Варна - ГКПП Кардам и ГКПП Дуранкулак, Бургас - ГКПП Лесово, Благоевград - ГКПП Кулата и други.  

На 21.12.2017 г. директорът на Агенция "Митници" Георги Костов връчи ключовете от по един автобус и един пътнически микробус на митниците Столична, Бургас и Югозападна, а митниците Лом и Варна получиха пътнически микробуси. В началото на 2018 г. се очаква доставката на  още четири автобуса, които също ще бъдат разпределени за нуждите на митниците.

Водещи

Най-четени