Митрополит Наум: Вратата на Русенската митрополия ще бъде отворена за всички 06.04 | 13:50

Ще помагам на всеки, търсещ съвет или утеха, заяви той

От Теодора Кокаланова

"Вратата на Русенската митрополия ще бъде отворена за всички. Ще подкрепя всеки един от вас, търсещ помощ, съвет или утеха". С тези думи новоизбраният Русенски митрополит Наум се обърна към миряните, дошли на първата отслужена от него Света литургия в храма "Света Троица" в Русе. 

По време на църковната служба, която продължи повече от два часа, взеха участие и духовници от Румъния и от Гърция. Митрополит Наум изказа благодарност към всички, които са дошли в храма, информира БТА. Той заяви, че сме пред прага на най-тъжните дни от църковната година - дните на Господните спасителни за нас страдания, но и на най-светлия празник, на Празника на празниците - Възкресение Христово. 

"Нека изминем заедно оставащата част от пътя на Светата Четиридесятница и с чисти сърца и помисли да можем в нейния край да се поздравим с Христовата победа над смъртта. Нека всеки ден от оставащите седмици на Великия пост посвещаваме на молитва и на добри дела, като неизменно пребиваваме във взаимна любов и в църковно единство", каза Негово Вископреосвещенство. 

Той благодари за вниманието и за обичта, с която православните християни от Русе са го посрещнали. "Надявам се доброто отношение и любовта на русенци към православната църква, към всеки един никога да не оскъдяват", заяви митрополитът. След литургията се организира и прием в салона на Русенската митрополия, по време на който Негово Високопреосвещенство прие поздравленията на духовниците и миряните от Русенската епархия. 

Водещи

Най-четени