Митрополит Николай изгонил от църквата влюбената в него Румяна 26.02 | 19:34

Той не издържал на светския шум около него

От Цанка Донкова

Пловдивският митрополит Николай изгонил от църквата влюбената в него Румяна. Жената от години изпитва симпатии към митрополита, но едва тези дни събрала смелост, за да признае публично чувствата си, съобщава в. "Монитор".

Нервите на владиката обаче не издържали след медийния шум от миналата събота (22 февруари), когато Румяна разпространила одата на любовта, и ден по-късно той я изгонил от своя литургия.

"Днес ме изгони от църквата. Не е лесно, той е доста строг”, разказала Румяна пред своя позната. Случката с изгонването станала докато митрополитът отслужвал архиерейска света литургия по случай Месни Заговезни в черквата "Св. Възнесение Господне” в село Кадиево.

Влюбената жена не спирала да ходи на всяка служба на владиката, стремяла се да е на първа линия сред богомолците и при сгоден случай да целуне ръка на митрополита и да се докосне до дрехите му, разказват свидетели.

Тя осъзнавала, че любовта ѝ към митрополит Николай е грешна, но се надявала той да я удостои с честта да ѝ бъде съпруг и да имат свой син. 53-годишната дама има средно икономическо образование, разведена е и отглежда двете си момчета.

Водещи

Най-четени