Митхат Табаков получил инсулт, отложиха делото срещу него 09.07 | 11:33

Депутатът от ДПС е подсъдим за взимане на 10 000 лева подкуп през 2004 г.

От Диана Цветкова

Депутатът от ДПС Митхат Табаков е получил инсулт и в момента е в болница. Това стана ясно на днешното заседание на Софийския градски съд по делото за подкуп срещу народния представител.

Процесът бе отложен по искане на защитата, която представи документ от болница Св. Наум, където Табаков лежи от четвъртък (5 юли) с диагноза исхемичен мозъчен инсулт.

От градската прокуратура поискаха да бъде назначена експертиза, която да изясни какво е здравословното състояние на депутата. Съдът обаче прецени, че това не е необходимо.

Следващото заседание по делото е насрочено за 25 септември 2012 г.

Митхат Табаков е подсъдим за взимане на подкуп от 10 хиляди лева.

Според обвинението той е получил рушвета през 2004 година, когато бе кмет на гр. Дулово. Парите му дал управителят на "ВиК Силистра" Петко Горбанов, за да спечели обществена поръчка за изграждане на водопровод в село Вокил.

Самият Табаков твърди, че не е получавал никакъв подкуп, а всъщност е взел парите назаем, за да ремонтира автомобила си.

Това е второ дело срещу народния представител. В края на миналата година Софийският градски съд го осъди на 5 години по дело за сключване на неизгодна сделка, като Табаков обжалва решението.

Най-четени