Михаил Константинов: Машините за глрасуване струват 7,5 милиона лева 14.05 | 10:20

Основният харч за провеждане на избори са заплатите на служителите на избирателните секции, пресметна той

От iNews

Една машина за гласуване ни излиза 2500 лева или 7,5 милиона лева за общо всички, без ДДС-то, което се връща в хазната. Това каза в сутрешния блок на БТВ председателят на Съвета на директорите на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов.

"Препоръчвам на всеки да си провери по ЕГН, в коя секция трябва да гласува и дали в нея има машина за гласуване. Колкото повече хора гласуват машинно, толкова по-евтино те ще ни излязат", допълни той. 

"Бях против машинното гласуване. Рискове има от всяка човешка дейност, но от над 500 милиона души в ЕС, само 10 милиона гласуват машинно", каза още Константинов. 

"Машините ще започнат да се разнасят на 24 май. 1-2 дни са крайно недостатъчни за обучението на секционните комисии. Задължително е машините да нямат връзка с интернет и други мрежи, за да не може гласът да бъде променен", разкри още председателят на Съвета на директорите на "Информационно обслужване". 

"Основният харч за провеждане на избори са заплатите на служителите на избирателните секции", завърши проф. Михаил Константинов.

Водещи

Най-четени