Михайлова: Не само България има проблем с усвояването на еврофондовете 06.07 | 13:55

Затруднение изпитват всички държави, смята тя

От Теодора Кокаланова

"Проблемите с усвояването на структурните и кохезионните фондове не са запазена марка за България. Проблеми имат много страни", заяви евродепутатът Искра Михайлова в ефира на БНР. 

По думите й проблемите на европейските страни в управлението на фондовете е една от политиките, по които ще трябва да се търси консенсус. "Трябва да се види до каква степен грешките в България са системни или единични и те да бъдат преодолени бързо, с подкрепата на европейския опит и с помощта на Европейската комисия", заяви Михайлова. 

Тя подчерта, че всички български представители в Европейския парламент принадлежат към групите, които подкрепят развитието на Европейския съюз, предаде агенция "Фокус". "В момента участваме във формирането на проевропейската група на Европейския парламент срещу представителите на политически сили, фракции и движения, които поставят идеята за съществуването на Европейския съюз", каза още Михайлова. 

Според Михайлова е необходимо формирането на конкретно законодателство, което да гарантира съхранението на коалиции, създадени на европейско ниво около разпределянето на постовете в Европейския парламент и Европейската комисия. 

Най-четени