МлаДа България": Гешев се занимава с дребни теми, вместо с корупцията по високите етажи 14.08 | 08:42

От iNews.bg

Младежката структура на "Да, България” днес организира "Масова оперативка за Гешев” пред Съдебната палата по повод завръщането на Главния прокурор от летен отпуск. Изтеклите записи на Бойко Борисов, снимките на премиера във Вила Секвоя, казусът ТЕЦ "Варна", случващото се на плаж Росенец и случаят "Осемте джуджета” са само част от казусите, които от "МлаДа България” настояват да бъдат разследвани от прокуратурата. 

Организаторите на Масовата оперативка за Гешев залепиха на импровизирана офис дъска на входа на Съдебната палата бележки със задачите, които според тях Гешев е оставил за след отпуската си. Те настояха, че това са истински важните казуси, с които трябва да се занимава главният прокурор и призоваха всички дошли на събитието също да оставят листче със задача. Това е поредната акция на младежката организация на "Да, България", която изобличи какво важно не е свършил Главният прокурор досега.

 

"Гешев греши страшно много, като си мисли, че може да заблуди хората с евтини трикове, които още през 90-те бяха възпяти: "За кокошка няма прошка, за милиони няма закони”. Именно със заловени кокошки се опитва той да замаже липсата на движение по важните за държавата теми.” Така Александра Стеркова от "МлаДа България” коментира действията на главния прокурор.

Сред бележките за напомняне, които гражданите поставяха на дъската бяха: изтеклите записи на Бойко Борисов, снимките на премиера във Вила Секвоя, казусът ТЕЦ "Варна", случващото се на плаж Росенец и случаят "Осемте джуджета”, разследване на ТИМ, отравянето а река Марица, патриотите, които продават българско гражданство, незаконната сеч в Странджа и много други.

Събитието е част от действията на "Да, България”, които целят да осветлят порочните практики в управлението на страната, да покажат как законите за определени хора не важат и с които от партията искат оставката на Иван Гешев и промяна на статута на Главния прокурор. 

Младежите от "Да, България” не са единствените, които настояват за оставката на Иван Гешев. И докато тя е едно от основните искания на многохилядните протести в цялата страна в последния месец, самият Гешев се появи публично в края на юли в Ямбол, за да обясни как използва отпуската си, за да обикаля офисите на прокуратурата в страната и да разследва битова престъпност и нарко-случаи. 

Седмица преди появата на Гешев в Ямбол от "МлаДа България” бяха организирали Масово хвърляне на каскети пред Съдебната палата, отново с искане на оставката му.

 

Ето и още акценти от изказването на Александра Стеркова:

"Това, което имаме по високите етажи е лош материал, а не това на площадите! Лош материал, който произвежда корупция! Но освен лошия материал, имаме и лош калъп, в който е изсипан този лош материал - това е лицето Иван Гешев на поста Главен прокурор. Затова искаме незабавна оставка и промяна на начина, по който се избира главния прокурор, промяна на начина, по който се отчита той и намаляване на тежестта, която той има. За да бъде България парламентарна република, каквато е по конституцияа не прокурорска република, каквато е по същество в момента. Оставка веднага и избори!”

"Вярвам на Бойко като казва "Тия магистрали аз съм ги построил”. В такова окаяно състояние са ни магистралите, че само той може да ги е построил с двете си ръце.”

"Имаме великолепна природа, за която другите държави могат само да мечтаят. И какво прави нашето управление за тази природа - трови я” - по повод една от бележките на таблото относно отравянето на река Марица.

 

"Варна е невероятен град, който обаче няма да може да върви напред, ако продължава да е под властта на ТИМ. Всички знаем какво се случва там, как се печелят обществени поръчки. Знаем и го търпим. Оставка!” - по повод бележка за разследване на ТИМ.

 

По повод бележка, подканяща Гешев да разследва патриотите, които продават българско гражданство, Стеркова коментира: "А мълчаха по казуса Росенец. Това ли е патриотизмът, в който вярваме?”

Най-четени