Млада майка почина часове след преглед 03.11 | 09:10

От „Пирогов” категорично отказват коментар по случая, а от ИСУЛ ще представят позицията си днес

От iNews.bg

25-годишната Симона, майка на двегодишно дете, е починала часове, след като била прегледана от лекари в две от най-големите столични болници. Според близките й става въпрос за лекарско безхаберие.

На 13 октомври Симона щяла да навърши 26 години. На 28 септември тя внезапно получава болки в кръста, сърцебиене, изтръпване в левия крак и задушаване. С бащата на детето й отиват в "Пирогов”, разказва Нова телевизия.

"Биха й Бусколизин, препращаха ни по кабинетите”, разказва половинката на Симона - Виктор.

След три часа чакане в института за спешна помощ, след снимка на бъбреците и инжекция, двамата партньори отиват в ИСУЛ, където чакат още час, за да й направят кардиограма и да поставят диагнозата бъбречна криза с домашно лечение на болкоуспокояващи.

Малко по-късно Виктор намира Симона бездиханна на дивана в хола.

Аутопсията показва, че причина за смъртта е дисекация на аортата. След проверка в интернет, сестрата на Симона - Никол, установява, че това е животозастрашаващо състояние с висока смъртност.

"Въпреки всичко, има случай, в който е бил спасен млад човек… Никой не си е направил труда да потърси каква е причината за състоянието на сестра ми”, казва Никол.

Семейството на Симона не може да си обясни как лекари от две болници не са разпознали симптомите на това състояние, които са описани дори в интернет.

 

От "Пирогов” категорично отказват коментар по случая, а от ИСУЛ ще представят позицията си днес.

Водещи

Най-четени