Младежът паднал от терасата на АУБ, се навел да помаха на приятели преди инцидента 09.10 | 20:49

Той е паднал върху масите на кафетерията, която се намира точно отдолу

От Цанка Донкова

Младежът, който полетя от терасата на спортната зала в АУБ, се е навел да помаха на приятели, които минавали под терасата, тогава е изгубил равновесие и е паднал пред очите на мнозина. Това разказват очевидци на трагедията, цитирани от регионалният сайт Struma.com.

Доста негови състуденти са станали свидетели на трагедията. Той е паднал върху масите на кафетерията, която се намира точно отдолу, разказват очевидци.

Въпреки спешните мерки на лекарите в реанимация младежът издъхна. Веднага със свидетелите на трагичния инцидент са започнали да работят психолози. Уведомени са близките на младото момче.

Президентът на университета Кевин Асперген отказа да назове името на починалото момче. Той съобщи, че родителите му вече са информирани, но все още няма да разпространят името официално.

10 октомври е обявен за неучебен в АУБ. Организирани са места в целия кампус, където има психолози, които да работят със студентите. В следващите дни ще се проведат различни мероприятия с така наречените "grief counselors” – психотерапевти, които да помогнат за по-бързото възстановяване след нанесената психическа травма.

Водещи