Младен Маринов съзря дългата ръка на Русия зад хакерските атаки срещу НАП 16.07 | 09:23

Мейлът идва от руски сайт, иска се оставката на финансовия министър от руски партии, така че може да се направи политически анализ, но нека колегите да си свършат работата

От iNews.bg

Вътрешният министър Младен Маринов видя връзка между хакерската атака в системата на НАП и вчерашното решение на правителството за покупката на самолетите F-16. "Не съм специалист по политически анализи, но обикновено организираните престъпни групи, които се занимават с хакерски атаки, търсят финансовия еквивалент на това, което са свършили. В случая може да се направи и политически анализ, тъй като вчера беше взето важно решение на извънредно заседание на Министерски съвет за закупуване на самолети F-16. Мейлът идва от руски сайт, иска се оставката на финансовия министър от руски партии, така че може да се направи политически анализ, но нека колегите да си свършат работата", заяви Маринов в сутрешния блок на bTV. След пробива в системата на НАП някои медии бяха уведомени с мейл за него.

"Всяка система, която е отворена за външен достъп, има своите уязвимости", каза Младен Маринов за защитата на данните на българите в НАП.

Водещи

Най-четени