Младенов предлага откриването на уругвайско консулство у нас 24.10 | 07:58

Министрите ще обсъждат и промените в системата за болничната помощ

От Елена Кирилова

Министърът на външните работи Николай Младенов ще внесе предложение за откриване на почетно консулство на Източна република Уругвай в България, което да бъде със седалище в София. Пламен Бонев пък ще бъде предложен за изпълняващ функциите на почетен консул на Уругвай у нас. Това ще се случи на днешното заседание на Министерски съвет, съобщават от пресцентъра на МС.

 Министрите ще обсъдят и годишната програма за създаване, съхраняване, обновяване и финансиране на задължителните запаси от нефт и нефтопродукти, създавани и поддържани от Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси” за периода 30 април 2012 г. - 30 април 2013 г.

Дискусия ще има и по повод допълването и промяната в условията и реда за отпускане на временни безлихвени заеми на общините от централния бюджет за финансиране на разходи по одобрени проекти по специалната предприсъединителна програма на Европейския съюз за развитие на земеделието и селските райони.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще представи обобщение на годишните доклади за 2011 г. на комисиите за контрол, създадени от него по предоставените концесии за добив на подземни блага.

По време на правителственото заседание ще бъде обсъден и доклад за изменението на концепцията за преконструиране на системата на болничната помощ, както и постановление за създаване на ликвидационна комисия за извършване на ликвидацията на закрития фонд "Тютюн”.

Вежди Рашидов, министър на културата, ще внесе проект за решение за осигуряване на държавна гаранция за временна експозиция, представяща движими културни ценности в чужбина.

Водещи

Най-четени