Младите хора – все по-малко материалисти? 26.05 | 21:22

Абитуриентите са щастливи, че успяват да завършат, но дали се питат: "Какво всъщност предстои?"

От iNews.bg

Абитуриентските балове приключиха. Кой успял да завърши – успял. За младите обаче дали е важно какво предстои, или за тях денят е само кич, модерни дрешки, помпозни прически и лъскави коли?

iNews попита "Какво искате за бала си?"

Най-много от завършващите смятат, че денят е важен заради самия ден. Те не се интересуват от абитуриентските "екстри", ами най-хубавото е, че са с класа си, с приятелите, с които са делили чинове 5 години заедно. 51,5% са отговорили, че е важен купонът, а останалото няма значение.

Голям процент от читателите са се надявали все пак да успеят да завършат. Дали заради лоши оценки, дали заради поведение, но явно е имало и такива, за които завършването на средното образование е било под въпрос. 13,2% са се надявали да успеят да завършат.

За беда на абитуриентите евроизборите съвпаднаха с баловете. Много зрелостници се притесняваха, че това може да им попречи на празника, но за щастие опасенията им не се сбъднаха. България изпрати своите 17 евродепутати в Брюксел, а родните дванадесетокласници поеха по своя път в живота успешно. 11,9% от абитуриентите са се притеснявали, че вотът може да попречи на забавлението им.

И все пак не са малко и тези млади хора, които са наблегнали на лукса, новото, на екстравагантността. 7,3% от девойките явно са се сдобили с нови нокти и малко-по голям размер на сутиена. 4,3% са искали да впечатлят с кола и са поискали да бъдат закарани с лимузина. А някои момичета хич не си поплюват и здраво бъркат в джоба на мама и тате. 4,3% от абитуриентките са поискали тоалетът им явно да е с етикета с цената на гърба, а роклите им да струват поне 10 хиляди лева.

Не са малко и тези, които са предпочели да си останат вкъщи. 6,8% са отговорили, че няма да ходят на бала си.

Водещи

Най-четени