Мним таксиджия щурмува община Габрово 02.03 | 14:42

Нахлул с колата си и разрушил входа на сградата

От Филипа Тодева

Полицията задържа мъж, разрушил с автомобила си входа на Община Габрово. Минути след полунощ на 2 март, в сектор "СОД” при ОДМВР-Габрово е получен сигнал за нарушение в сградата на Община Габрово.

На място е изпратен полицейски екип, който установил, че централният вход е разбит, а във фоайето на общината е "спрял" лек автомобил Лада. Колата преминала през вратите, които са счупени. В близост до колата горяла пластмасова туба, а по пода имало разлята запалителна течност.

Огънят е потушен от служителите на сектор "СОД”. Установено е, че превозното средство е собственост на Л. Б., 37-годишен от Габрово.

Предприето е издирване и на около 100 м. от мястото на инцидента, в района на театъра Л.Б. е задържан.

От полицията уточняват, че предвид силно емоционалното му състояние, е организирано настаняването му в специализирано психиатрично заведение.

Полицията работи за изясняване на мотивите за деянието, както и за цялостното изясняване на случая.

До преди около половин година, Л. Б. е работил като таксиметров шофьор към местен превозвач. След като лицензираната фирма извадила автомобила му от списъка с превозните средства с право да извършват таксиметрови услуги, мъжът продължил да осъществява неправомерно дейността си.

За нарушението е санкциониран от Държавната автомобилна инспекция, като му е наложена принудителна административна мярка "спиране от движение”.

През октомври 2012 г. Л. Б. блъснал с автомобила си служебен автомобил на областното звено на ДАИ, за което е санкциониран по административен ред. През декември 2012 г. срещу него е заведена преписка за увреждане стъклата на административната сграда на Автогара-Габрово.

Водещи

Най-четени