Много неизвестни около трагедията със 17-годишната Александра 26.01 | 14:15

Установено е, че шофьорът е преминал на зелено и се е движел с бавна скорост. Не е имало никой на зебрата. Детето е било пометено от задната част на автобуса. Проверява се как и защо се е стигнало до там

От iNews.bg

Шофьорът, карал злополучния автобус на градския транспорт, с който беше блъсната 17-годишната Александра, е бил разпитан веднага след инцидента. Това казаха разследващи от СДВР, цитирани от в. "Телеграф".

От "Пирогов" пък потвърдиха най-черната вест, че ученичката от Софийската математическа гимназия е загубила битката за живота си, въпреки усилията на лекарите и над 170 човека, които дариха кръв.

Страшният инцидентсе случи в петък вечерта в столичния квартал Люлин. Тогава 17- годишната Александра тръгнала да пресича на пешеходна пътека на кръстовището между бул. "Царица Йоана" и "Петър Дертлиев". Първа вървяла тя, а зад нея майка й. Светело им зелено. По същото време обаче било зелено и за завиващия надясно рейс на градския транспорт.

"Установено е, че шофьорът е преминал на зелено и се е движел с бавна скорост. Не е имало никой на зебрата. Детето е било пометено от задната част на автобуса. Проверява се как и защо се е стигнало до там. Има няколко възможности", обясниха разследващи.

Щом чул удар, 38-годишният Радослав Трифонов спрял. Останал шокиран, виждайки падналото на земята дете. Незабавно на мястото е изпратена линейка и полиция. Още тогава Радослав е разпитан. Майката на Александра е била в пълен шок и с нея тепърва ще се работи, тъй като тя е била пряк очевидец на инцидента, обясниха полицаи.

При падането след удара Александра си ударила тила в бордюр. Аутопсията обаче не е била категорична, дали през нея е минала задната двойна гума на рейса. Затова и гумата ще бъде изследвана, както ще се назначат още експертизи за причината за смъртта на момичето.

Пробата на шофьора е била отрицателна, а проверката е показала, че той няма други инциденти на пътя. Единственото, което е записано като нарушение, е да паркира неправилно преди 5 години, за което е бил санкциониран административно.

Води се разследване и ако се окаже, че той има вина за случая, ще бъде задържан, уточниха разследващи. Към момента обаче все още се събират доказателства, за да се сглоби цялата картина на инцидента.

Според една от хипотезите ученичката е гледала в телефона си, според друга се е разсеяла и е гледала встрани, трета версия е, че е възможно детето да се е спънало. Все още обаче причините се изясняват.

Почти веднага след като Александра Нинова беше откарана в "Пирогов", започна вълна на съпричастност. За да почете паметта на ученичката, гимназията публикува свещичка на фейсбук страницата си. От танцов ансамбъл "Средец", където е танцувала Александра, пък излязоха с емоционален пост.

"Мило, прелестно момиче. С ефирна стъпка, рееща огромната си черна плитка в залата... С бебешките косички, които все те дразнеха, че не можеш да скриеш... Със сладката усмивка, с непринудения смях, с тихата увереност, че можеш всичко... И наистина можеше... Можеше да танцуваш, можеше да рисуваш, можеше да светиш и с лекота да ни озариш. Умееше с милите си очи да накараш всички да са добри с теб... И даваше... От цялото си сърце даваше... Любов към това, което правиш... Беше истински щастлива, усмихната и... Наистина рисуваше цветя. Лети и танцувай там, където си. И знай, ние винаги ще те носим в сърцата си", написаха приятелите й.

Водещи

Най-четени