Мнозинството се крепи на косъм? 01.07 | 10:57

Мартин Захариев предлага кръгла маса, вместо да се хвърлят домати и яйца

От Филипа Тодева

По-добре е, вместо да се хвърлят домати и яйца по парламента и да се блокират важни пътни артерии, да се седне на една кръгла маса и да се решат основните различия. Това предложи депутатът от "Коалиция за България" Мартин Захариев.

Захариев призна, че към момента парламентът се крепи от пръста на Волен Сидеров, а той е много опитен играч. Според него лидерът на "Атака" в момента играе ва банк, защото никога друг път не е държал златната карта както сега.

"Затова действията му са изключително екстремистки за повечето от нас и въпреки че изглеждат неразбираеми, зад тях стои изключително премерена игра. Той трябва да внимава какво прави, за да не взриви България, защото мнозинството се крепи на косъм от чуплива коса, даже с малко пърхот и това не може да издържи дълго", коментира Мартин Захариев.

По думите му е време хората на улицата да се загледат за компромисни решения, а не постоянно да отричат всичко.

Захариев смята, че системата няма да бъде сменена от различни трибуквени и четирибуквени абревиатури на партии, докато няма смяна на поколението.

"Обстановката в страната е много сложна и всички са изнервени. Няма политик, който да не е омаскарен, а и няма откъде да "внесем" нови", коментира още той.

Според него тихата война, която се води между партиите, е стигнала до степен на личностна непоносимост и на пълна липса на чуваемост, което е фатално.

Той допуска да има предсрочни парламентарни избори, но не наесен, а през 2014 година, когато ще се проведат и избори за Европарламента.

Водещи

Най-четени