Може би са те?! 14.05 | 18:17

Нови лица на БСП срещу стари на ГЕРБ в парламента. Вижте ги!

От Екип iNews

Окончателните резултати от изборите на 12 май, както и имената на новите народни представители, които ще заемат местата в 42-рото народно събрание, ЦИК ще обяви официално в четвъртък. На база последните резултати в проценти и информацията на партийните централи се появи списък с бъдещите депутати. Възможно е в четвъртък ЦИК да ни изненада и с нови имена, но до момента класирането е следното:

Първият многомандатен избирателен район Благоевград изпраща общо 11 депутати в парламента.

ГЕРБ печели 5 мандата – Даниела Севетлиева, Митко Захов, Георги Андонов и Йордан Андонов, като последните трима вече са били парламентаристи. Водачът на листата влиза в парламента от друг район. От "Коалиция за България" влизат Емил Костадинов, Спас Панчев (ЗС "Александър Стамболийски") и Тодор Радулов. Опитният парламентарист Алиосман Имамов и кметът на Гърмен Ахмед Башев влизат от листата на ДПС. От "Атака" депутат от този район ще е Илиян Тодоров.

Във втори МИР-Бургас от ГЕРБ влизат Ивелина Василева, Димитър Бойчев, Иван Вълков, Снежина Маджарова, Семир Абу Мелих, Диана Йорданова и Галина Милева. С парламентарен опит са Бойчев, Вълков, Йорданова и Милева. "Коалиция за България" вкарва бившия зам.-министър от Тройната коалиция и бивш депутат Димчо Михалевски, Христо Монов, бивш зам.-шеф на Агенцията за закрила на детето (гражданска квота), Атанас Зафиров и Павел Маринов. ДПС вкарва Хюсин Хафъзов и Дурхан Мехмед Мустафа. От "Атака" влиза Десислав Чуколов.

ГЕРБ ще има седем депутати от трети МИР-Варна, където водач на листата бе бившият министър Лиляна Павлова. Следват Иван Портних, Пламен Манушев, Емил Радев, Красимира Анастасова, Николай Апостолов и на кантар е Лидия Маринова. Водач на листата за "Коалиция за България" в този район е и кандидатът за премиер Пламен Орешарски. След него от Бургас влизат Красимир Янков, Борислав Гуцанов, Анелия Клисарова и Йорданка Йорданова. Единствено Йордан Цонев влиза от трети МИР от ДПС. Сигурно депутатско място от Варна имат Волен Сидеров и Николай Александров от "Атака". Ако Сидеров стане депутат от 25-и МИР, това място ще бъде заето от Маргарита Николова.

От Велико Търново в парламента влизат общо 8 депутати. От ГЕРБ са експремиерът Цветан Цветанов, Евгени Стоев и Мирослав Петков, от "Коалиция за България" – Марияна Бояджиева, Петър Кънев и Милка Христова. ДПС вкарва Хасан Хаджихасан. Сигурен депутат от "Атака" е Любомир Владимиров, ако той стане депутат от Русе, ще влезе и вторият в листата Иван Димитров.

Четирима са избраните депутати от Видин – Владимир Тошев от ГЕРБ, Михаил Миков и Филип Попов от "Коалиция за България", и Петя Раева от ДПС.

Шестима депутати влизат от шести МИР Враца - Янаки Стоилов и Минчо Минчев от "Коалиция за България", екссоциалният министър Тотю Младенов и Петя Аврамова, както и Камен Костадинов от ДПС и Венцислав Лаков от "Атака".

В седми МИР Габрово ГЕРБ печели две депутатски места – за бившия министър Томислав Дончев и Цветомир Михов. "Коалиция за България" има един депутат Йордан Стойков, а от "Атака" влиза Станислав Станилов.

Народните представители от ГЕРБ от следващия МИР – Добрич, са Румен Иванов и Желязко Желязков, от "Коалиция за България" – председателят на младежкото БСП Явор Гечев и Сияна Фудулова. ДПС вкарва Рушен Риза, а "Атака" – Калина Балабанова.

ДПС доминира в 9-и МИР Кърджали. Там те имат четирима депутати – лидерът на партията Лютви Местан, Ердинч Хайрула, Мустафа Ахмед, Салиха Емин. Един депутат има ГЕРБ – Цвета Караянчева.

От 10-и МИР Кюстендил влизат четирима депутати – Мая Манолова и Иван Ибришимов от "Коалиция за България", Кирил Калфин от ГЕРБ и Николай Занев от "Атака".

Ловеч изпраща петима депутати в парламента. "Коалиция за България" и ГЕРБ имат по 2 мандата – съответно червените Емил Райнов и Димитър Горов и Корнелия Маринова и Николай Нанков от ГЕРБ. ДПС има един мандат – Мариана Георгиева.

В Монтана разпределението на мандатите между двете водещи партиите на изборите е същото като в Ловеч. В парламента от "Коалиция за България" влизат Младен Червеняков и Румен Йончев, а от ГЕРБ – Искра Фидосова и Златко Тодоров. "Атака" вкарва Адриан Асенов.

От Пазарджик в Народното събрание ще влязат девет депутати. Трима са от ГЕРБ – Дончо Баксанов, Гинче Караминова и Христо Калоянов. "Коалиция за България" вкарва Илияна Йотова, Георги Мърков и Йордан Младенов от гражданската квота. От ДПС влизат Делян Пеевски и Искра Михайлова, а от "Атака" – Станислав Стоилов или следващия в листата.

Перник ще даде на парламента четирима народни представители. Тук "Коалиция за България" и ГЕРБ имат по 2 мандата. Червените вкарват Ангел Найденов и Станислав Владимиров, а досегашните управляващи – Ирена Соколова и Радослав Йорданов.

Плевен ще се разпише с 9 мандата в парламента. "Коалиция за България" вкарва четирима депутати – Васил Андонов, Любомир Петков, Петър Дулев и Димитър Кочков. ГЕРБ има три мандата – досегашният председател на Народното събрание Цецка Цачева, Пламен Тачев и Владислав Николов. От "Атака" и ДПС влизат съответно Благовест Асенов и Митхат Метин.

От Пловдив-град и Пловдив-област в парламента ще влязат по 11 депутати.

В Пловдив-град ГЕРБ има 6 мандата – бившата шефка на бюджетната комисия в 41-вото народно събрание Менда Стоянова, бившият министър на културата Вежди Рашидов, Димитър Лазаров, Стефан Дедев, Антоний Йорданов, Атанас Тасков. Червените са с четири мандата – бившият министър на културата Стефан Данаилов, Петър Чобанов от гражданската квота, Илия Баташки и Красимир Мурджев. "Атака" вкарва Павел Шопов.

В Пловдив-област ГЕРБ и "Коалиция за България" имат по 4 мандата, а ДПС – два. От ГЕРБ влизат Здравко Димитров, Силвия Хубенова, Николай Петков и Павел Гуджеров. От "Коалиция за България" в парламента влизат бившият зам.-министър на земеделието Светла Бъчварова, Румен Стоянов от гражданската квота, екстранспортният министър Петър Мутафчиев и Пламен Славов. От ДПС влизат бившият министър на околната среда Джевдет Чакъров и Тунджай Наимов. От "Атака" влиза Магдалена Ташева.

В Разград ДПС печели два мандата, като в парламента влизат Хасан Адемов и Нигяр Джафер. "Коалиция за България" и ГЕРБ имат по един депутат – Валентин Василев и политолога Татяна Буруджиева.

От Русе в Народното събрание влизат 8 депутати, като ГЕРБ и "Коалиция за България" имат по три мандата. Бившите управляващи вкарват Пламен Нунев, Светлана Ангелова и бившият здравен министър Десислава Атанасова. От гражданската квота на "Коалиция за България" влиза Таньо Киряков, както и Добрин Данев, и Екатерина Заякова. От ДПС и "Атака" влизат съответно Ферихан Ахмедова и Любомир Владимиров.

От Силистра ще влязат бившият депутат от ГЕРБ Стефан Господинов и бившият му колега от левицата Антон Кутев. Депутатско място от този избирателен район има още един бивш народен представител – Рамадан Аталай от БСП.

В Силистра хората на Борисов и тези на Станишев имат само по 1 мандат. Втори човек от ДПС ще представлява избирателите в НС и това е Невин Хасан. Ако Рамадан Аталай влезе от Разград, от Силистра е Народното събрание ще бъде Насуф Насуф.

Първият, който получава депутатско място от листата на ГЕРБ в Сливен, е бившият председател на земеделската комисия в парламента Десислава Танева. В Народното събрание влиза и Галя Захариева.

От червените от този избирателен район е Валери Жаблянов, който е политолог. След него гласоподавателите са отредили място в законодателната власт и на Деян Дечев.

ДПС ще вкара само един народен представител и той е Янко Янков. От "Атака" от този район депутатско място ще заеме Димитър Димов.

В Смолян първи в листата на спечелилата изборите партия и следователно народен представител е бившият шеф на здравната комисия Даниела Дариткова. "Коалиция за България" има два мандата тук. В Народното събрание ще намери място бившият шеф на града и на сдружението на общините Дора Янкова. Неин колега ще стане и Емил Хумчев. От ДПС от този район ще имат един народен представител и това е Мустафа Карадайъ.

В 23-ти многомандатен избирателен район в София от листата на ГЕРБ беше избран екстранспортният министър Ивайло Московски. След него в НС ще положи клетва и ексдепутатът Димитър Главчев. Също така оттук са избрани и Александър Ненков, Теодора Георгиева, Данаил Кирилов, Милена Дамянова и Емануела Спасова.

О този район Левицата ще вкара в парламента общинския съветник Жельо Бойчев. Също така оттам влизат и Ваня Добрева, издателят Мартин Захариев, общинарят Георги Кадиев, Румен Гечев и Страхил Ангелов.

От листата на ДПС депутат става Георги Горанов. "Атака" ще вкарат бившия народен представител Деница Гаджева.

От 24-ти МИР клетва като депутат ще положи бившият зам. финансов министър Владислав Горанов. На избираемите позиции тук са Джема Грозданова. Веселин Вучков, Евгения Алексиева, Стефани Михайлова, Валентин Радев. Шанс за депутатско място има и Зоран Ангелов, ако Горанов влезе в НС от София-област.

От "Коалиция за България" място в парламента ще има ексдепутатът Петър Курумбашев. Също така от червената листа са излъчени и Георги Свиленски, Борис Цветков, Росен Малинов и Таско Ерменков.

Интересите на хората, гласували за националистическата партия, ще бъдат защитавани от адвокат Явор Нотев. Петър Петров също може да стане народен представител, ако Нотев влезе от плевенската листа.

25-и МИР традиционно е полето на лидерската битка. Оттук най-много гласове са събрали лидерите на три от партии, влизащи в НС. Това шефовете на ГЕРБ – Бойко Борисов, на БСП – Сергей Станишев, и на "Атака" Волен Сидеров.

От ГЕРБ от този избирателен район ще получат депутатски места и шефът на парламентарната група на ГЕРБ в 41-вото народно събрание Красимир Велчев и народният представител Станислав Иванов. Също така депутати ще стане и бившият шеф на здравната комисия Лъчезар Иванов, който напусна поста си със скандал. Оттук влизат и Доброслав Димитров, Красимир Ципов, Йоана Кирилова. Снежана Дукова също ще остане депутат, ако лидерът ѝ Борисов влезе в НС от Пловдив.

От Левицата освен Станишев депутатски места ще имат и Николай Малинов, Таня Андреева-Райнова, Валентина Богданова, Деница Златева. В парламента може да се озове и Методи Костадинов, ако червеният шеф стане народен представител от Стара Загора.

В София-област първи от хората на Борисов влиза отново заместникът на бившия финансов министър Симеон Дянков – Владислав Горанов. След него в листите са ексдепутатът Светлин Танчев, Даниел Георгиев, Ирена Коцева. Павел Павлов ще положи клетва, ако Горанов влезе от 24-ти МИР.

От Левицата от този район ще влезе бившият депутат Корнелия Нинова. След нея са Александър Паунов и Кирил Добрев.

В Стара Загора най-много от гласовете за ГЕРБ е събрал бившият регионален министър Лиляна Павлова. На избираеми позиции са били поставени и Кирил Добрев, Аксения Тилева, Пламен Йорданов. Андон Андонов ще получава депутатска заплата, ако Павлова влезе от Варна.

Начело на листата си тук червените са поставили отново лидера си Сергей Станишев. Оттам депутати ще станат и Георги Гьоков, Георги Анастасов, Мариана Тотева. Атанас Пъдев също може да заеме място в Народното събрание, ако Станишев влезе от софийската листа.

От ДПС ще влязат Делян Пеевски, Халил Летифов. Шендоан Халит също може да влезе в парламента, ако Пеевски заеме мястото си от Пазарджик.

От "Атака" народен представител ще бъде Гален Монев. Мястото може да бъде заето от Сабахтин Халил, ако влезе от Хасково.

От избирателния район в Търговище от ГЕРБ влиза Дарин Димитров. "Коалиция за България" вкара Явор Куюмджиев. От ДПС народни представители ще бъдат Тунчер Кърджалиев и Веселин Пенев.

Бившият икономически министър Делян Добрев става депутат от Хасково. Оттам влизат и шефът на НАП Красимир Стефанов, както и областният управител на града Ирена Узунова. Владимир Митрушев също става депутат, ако Добрев влезе от Перник.

От червените листи тук влиза ексдепутатът Драгомир Стойнев. Също така клетва ще положат и Стефан Танев и Смиляна Кръстева. Избирателите на ДПС са излъчили лидера на движението Лютви Местан. Мехмед Атаман също може да влезе, ако Местен заеме депутатското си място от Кърджали. От "Атака" тук е избран Гален Монев.

В Шумен начело на листата на ГЕРБ е шефът на полицията там Любомир Христов. След него се нарежда бившият ректор на Шуменския университет Добрин Добрев, след като вторият кандидат на партията се отказа да става депутат. "Коалиция за България" вкарва на първо място Димитър Дъбов, а след него – Иван Иванов. От ДПС влизат Христо Бисеров и Хамид Хамид.

Ямболската листа осигурява депутатски места на Иван Чолаков и Димитър Иванов. От "Коалиция за България" стават народни представители Атанас Мерджанов Николай Петев.

Водещи

Най-четени