Може би са те! Ето го състава на втория кабинет „Борисов“ 04.11 | 18:07

Бойко Борисов ще има трима заместници – Бъчварова, Кунева и Дончев. Вижте кои ще са новите министри

От iNews.bg

Новият премиер Бойко Борисов ще има трима заместници, един от които няма да бъде от ГЕРБ. Бъдещите вицепремиери ще бъдат Румяна Бъчварова, Меглена Кунева и Томислав Дончев, твърди в. "24 часа".

Според информацията не са познали тези, които са спрягали за вътрешен министър ген. Атанас Атанасов. В новия кабинет функциите на ръководител на Силовото ведомство ще поеме партийна фигура на ГЕРБ. Веселин Вучков вече бе кадър на МВР – той бе заместник-министър в мандата на Бойко Борисов, а след това депутат в 42-то НС.

Даниел Митов, който е част от състава на служебния кабинет, ще запази поста си и ще остане начело на българската дипломация.

За министър на икономиката се спряга лидерът на СДС Божидар Лукарски, а на финансите – Владислав Горанов, който бе заместник-министър в предишния кабинет на ГЕРБ.

Бойко Борисов отново ще се довери на Томислав Дончев да ръководи работата по усвояването на европейските фондове, както и на Делян Добрев, който ще поеме енергетиката.

В ресора "регионално развитие" за втори път министър ще бъде Лиляна Павлова, а Министерството на транспорта поема пак Ивайло Московски.

Човек на Реформаторския блок – Петър Москов ще бъде министър на здравеопазването.

Начело на просветното ведомство ще застане проф. Тодор Танев от Реформаторския блок, а на правосъдието ще остане служебният министър Христо Иванов.

Макар да твърди, че не е ясно дали ще е министър и дали АБВ ще участва в управлението, за бъдещ социален министър се спряха Ивайло Калфин.

Ресор "земеделие" поема бившата шефка на комисията по земеделие от 42-то НС Десислава Танева, а Министерство на отбраната – Николай Ненчев.

Министър на туризма ще бъде Иво Маринов, на околната среда – Ивелина Василева, на културата – Вежди Рашидов, а спортното ведомство поема Красен Кралев.

Водещи

Най-четени