Може ли за 30 часа да проговорим на чужд език? 08.09 | 13:05

Принципите на практичност и приложимост са в основата на иновативен метод

От Елена Коцева

Дали курсовете по чужди езици, които продължават с месеци, или многогодишното изучаване в училище ще помогнат да научите наистина един език? И ако това често не дава резултат, то има и други начини.

Sulantra.com (Survival Language for Travel) е проект, създаден от професор Дон Мейбин, от 33 години преподавател в Япония, вече е обучил стотици учители в Япония, Тайланд, Хонконг, Канада, САЩ, Мексико, Германия, Швеция, Италия, България, Белгия и Великобритания на най-ефективните методи за преподаване на чужд език.

Сайтът е резултат от дългогодишната му практика в класната стая и в него са съчетани съвременните теории за функционирането на паметта с желанието на много хора да могат да учат чужди езици бързо, лесно, забавно и най-вече ефективно.

Според теорията на Мейбин най-важното в изучаването на чужд език не е граматиката, или произношението, а владеенето на комуникативни стратегии и точни изрази, с които човек да оцелее на улицата, в магазина или в болницата.

Именно това е изходната позиция, от която се ръководи той в преподаването си - принципите на практичност и приложимост на изучавания материал. Тези принципи стоят и в основата на най-новия му проект – сайтът за изучаване на чужди езици онлайн www.sulantra.com.

Освен това как ефективно да използвате сайта и да се запознаете с подробности, може и на Фейсбук страницата – http://www.facebook.com/Sulantra.Bulgarian.

С иновативния метод за изучаване на чужди езици онлайн може да се запознаете утре (9 септември), в столичната галерия Credo Bonum. Самият професор Мейбин ще представи метода си.

Водещи

Най-четени